تورتة الجيلى
صفحة 1 من اصل 1
تورتة الجيلى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] ●•° وصفة
متميزه°•● تورته الجيلي بالصور
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المكونات الطبقه الاولي
2 كيس جيلي (النوع اللي تفضيليه)
فاكهه مثل موز او تفاح
مكونا ت الكيكه الاسفنجيه
6 بيضات
1 1/2 كوب سكر بودر
1 3/4 كوب دقيق
اباكو بيكنج بودر
فانيليا
ا علبة كمبوت من اي نوع
كيس كريم شانتيه
مكونا ت الطبقه التالته
2 جيلي
طريقه العمل
نعمل الاول الكيكه الاسفنجيه
الطريقه
نضرب البيض والسكر و الفانيليا كويس بالمضرب لمدة 1/3 ساعه
بعض الضرب الجيد نضيف الدقيق والبيكنج بودر شويه شويه
ندهن الصنيه بالزبده والقيق في صنيه مقاس 28 تم نضع الخليط
توضع في فرن مسخن من قبل لمدة نصف ساعه
بعد خروجها من الفرن تترك حتي تبرد
ثم نقوم بشق التورته اللي نصفين
تبلل بقليل من شربات الكبوت
تحشي الكريم الشانتيه وفاكهه الكموت مقطعه قطع صغيره
يغلف وجه الكيك بالكريم شانتيهوالجوانب
توضع في الثلاجه
طريقة عمل جيلي الطبقه الاولي
يتم عمل الجيلي بالطريقه العادية
يوضع وهو ساخن في صنيه مقاس 28 ويوضع عليه قليل من الفاكهه موز او تفاح
يوضع في الثلاجه لمدة اريع ساعات او لمده ساعتين في الفريز
حتي يتجمد
بعد تجمد الجيلي نحضر الكيك التي تم تجهيزها
نضعها علي الجيلي علي ان يكون الوجه الذي مغطي بالكريم شانتيه هو اللي
يواجه الجيلي
الطبقه الثالثه
تم نعمل الجيلي بالطريقه التقليديه تم يوضع الجيلي علي الكيك والجيلي
السابق وهو ساخن
ويوضع في الثلاجه لمده 5 ساعات او في الفريزر لمده 3ساعات
متميزه°•● تورته الجيلي بالصور
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المكونات الطبقه الاولي
2 كيس جيلي (النوع اللي تفضيليه)
فاكهه مثل موز او تفاح
مكونا ت الكيكه الاسفنجيه
6 بيضات
1 1/2 كوب سكر بودر
1 3/4 كوب دقيق
اباكو بيكنج بودر
فانيليا
ا علبة كمبوت من اي نوع
كيس كريم شانتيه
مكونا ت الطبقه التالته
2 جيلي
طريقه العمل
نعمل الاول الكيكه الاسفنجيه
الطريقه
نضرب البيض والسكر و الفانيليا كويس بالمضرب لمدة 1/3 ساعه
بعض الضرب الجيد نضيف الدقيق والبيكنج بودر شويه شويه
ندهن الصنيه بالزبده والقيق في صنيه مقاس 28 تم نضع الخليط
توضع في فرن مسخن من قبل لمدة نصف ساعه
بعد خروجها من الفرن تترك حتي تبرد
ثم نقوم بشق التورته اللي نصفين
تبلل بقليل من شربات الكبوت
تحشي الكريم الشانتيه وفاكهه الكموت مقطعه قطع صغيره
يغلف وجه الكيك بالكريم شانتيهوالجوانب
توضع في الثلاجه
طريقة عمل جيلي الطبقه الاولي
يتم عمل الجيلي بالطريقه العادية
يوضع وهو ساخن في صنيه مقاس 28 ويوضع عليه قليل من الفاكهه موز او تفاح
يوضع في الثلاجه لمدة اريع ساعات او لمده ساعتين في الفريز
حتي يتجمد
بعد تجمد الجيلي نحضر الكيك التي تم تجهيزها
نضعها علي الجيلي علي ان يكون الوجه الذي مغطي بالكريم شانتيه هو اللي
يواجه الجيلي
الطبقه الثالثه
تم نعمل الجيلي بالطريقه التقليديه تم يوضع الجيلي علي الكيك والجيلي
السابق وهو ساخن
ويوضع في الثلاجه لمده 5 ساعات او في الفريزر لمده 3ساعات
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى